Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WIFI - koniec problemów !
01-02-2010, 22:18
Post: #1
WIFI - koniec problemów !
Witam,

Potwierdzam tylko, że wszystkie problemy, które występowały na poprzednich wersjach WindowZ 2009 i 2010 Full znikły jak ręką odjął.
Karta WiFi pracuje stabilnie i za każdym razem nawiązuje połączenie.

Nic tylko ten patent stosować w kolejnych edycjach.

Pozdrawiam
Jack
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 23:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2010 23:45 przez tetil.)
Post: #2
RE: WIFI - koniec problemów !
Czyli jaki to patent??? Cos przeoczylem??? Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
01-02-2010, 23:56
Post: #3
RE: WIFI - koniec problemów !
W końcu ktoś sprawdził ten problem na tej wersji, postaram się zrobić jakiegoś patcha ale na 100% nie jestem pewien czy zadziała, czasami takie zmiany na zainstalowanym już systemie po prostu nie działają.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się tutaj.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 00:43
Post: #4
RE: WIFI - koniec problemów !
Ja mam problem z polączeniem wifi. Wykrywa mi router ale przy pobieraniu adresu sieciowego sie zawiesza i nie chce sie wg połączyć. co robic ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 14:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2011 00:28 przez Osaczony.)
Post: #5
RE: WIFI - koniec problemów !
Miałem tak kiedyś z modemem - że nie działał, nie pobierał adresu sieciowego i diody się nie świeciły. Zresetowałem go, wyłączyłem i włączyłem DNS, zrobiłem napraw i było ok.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2010 19:28 przez Suchenz.)
Post: #6
RE: WIFI - koniec problemów !
Właśnie, windows mi już wykrywa router, tylko jak chce połączyć to pobiera adres sieciowy i po chwili sie rozłancza i tak w kółko.. internet mam bo router jest podlaczony do innego pc przez kabel. Router resetowałem, przywracałem ustawienia fabryczne i nic. Gdy zaznaczam opcje "użyj windows'a do połączenia bezprzewodowego" to przestaje mi działać sterownik do usb wifi pentagram
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się tutaj.
, a jak włącze sterownik to na odwrót :/. Na windows xp SP3 wszystko działało jak należy, więc to raczej przez Windowz.
Wie ktoś jak połączyć sie z siecią ?
Z góry dzieki za pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 18:15
Post: #7
RE: WIFI - koniec problemów !
Lepiej stosować statyczne IP - DHCP nie zawsze chce działać. Wpisz ręcznie adresy IP i koniecznie wpisz DNS - najlepiej TPSA - tj. 194.204.159.1 i (alternatywny) 194.204.152.34
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 18:41
Post: #8
RE: WIFI - koniec problemów !
A mógłbyś mi napisać po kolei co, gdzie i jak mam wpisać ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 19:00
Post: #9
RE: WIFI - koniec problemów !
Musisz mi napisać jak wygląda twoja sieć domowa - skąd dostajesz się do internetu - itd. - może na gg ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 19:21
Post: #10
RE: WIFI - koniec problemów !
Wysłałem Ci na pw.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 19:25
Post: #11
RE: WIFI - koniec problemów !
(02-02-2010 18:15 )noocny napisał(a): Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się tutaj.Lepiej stosować statyczne IP - DHCP nie zawsze chce działać. Wpisz ręcznie adresy IP i koniecznie wpisz DNS - najlepiej TPSA - tj. 194.204.159.1 i (alternatywny) 194.204.152.34

to nie jest żadne rozwiązanie.. tylko brzydkie zamaskowanie problemu i to działające w konkretnej sieci. Jeśli masz innego dostawcę internetu, te dns moga nie działać. Statyczne IP też możesz sobie przydzielić tylko pod warunkiem że znasz sieć do której się podłączasz. Wychodząc na miasto nie ma takiej możliwości.. trzeba się zdać na DHCP.

[Obrazek: sig2z.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
02-02-2010, 20:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2010 20:52 przez noocny.)
Post: #12
RE: WIFI - koniec problemów !
DNS TPSA działają niezależnie od dostawcy internetu (przecież to są zewnętrzne IP) - mają najlepsze pingi (bynajmniej u mnie)- statyczne IP należy stosować jak tylko się da - z tego co mogę wywnioskować sn0w nie wychodzi z komputerem na miasto Wink - być może problem sn0w-a polega na tym , że karta sieciowa przewodowa i wi-fi - jest jednocześnie włączona i działa na tej samej sieci wewnętrznej ... ale za mało info... poza tym ten pentagram USB - to jest router czy karta sieciowa Wi-Fi ?
a może rzeczywiście serwer DHCP szwankuje - niech spróbuje połączyć się w innej sieci ( może na mieście Wink, może oryginalny sterownik jest do du... i należy pobrać najnowszy ze strony producenta.. może...
Przy okazji tematu - ja też jestem zadowolony z windowz - mam starego lapka i na żadnym XP oprócz oryginalnego HOMka- nie działało wifi- (chyba konkretnie launch menager) a tu na Windowz - ku mojemu zaskoczeniu - wszystko ładnie śmiga Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
03-02-2010, 00:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2010 00:15 przez sn0w.)
Post: #13
RE: WIFI - koniec problemów !
Mam komputer stacjonarny. Nie posiada on karty sieciowej, mam tylko takie usb pentagram które czyta wi-fi.. Jak miałem system Windows xp sp3 podlanczałem tylko te usb, wgrywałem sterowniki[miałem je na oryginalnej plycie], resetowałem kompa, i smigało. Zaznaczyć tylko musiałem w panelu, że chce uzywac windows do polaczenia bezprzewodowego. Po zainstalowaniu windowz v2 2010, podlaczeniu usb, zainstalowaniu sterowników[z tej samej płytki] windowz po 1 nie wykrywał wg żadnych sieci, sterownikiem do tego usb udało mi sie "podłączyć" do routera, łączyło sie chwile, pobieranie adresu sieciowego, i tak w kółko i nici z połączenia. Teraz to sie nawet rozłącza po chwili tego pobierania adresu...
Internet mam z Neostrady. router.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
03-02-2010, 00:43
Post: #14
RE: WIFI - koniec problemów !
sn0w czy ty mówisz ciągle o wersji Lite ? Bo temat dotyczy tylko tej wersji.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się tutaj.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
03-02-2010, 02:22
Post: #15
RE: WIFI - koniec problemów !
Windowz v2 2010, nie lite
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Add Thank You Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do: